COMUNICATE

Cătălin Șerbu, redactor șef Gazeta de Spania, proaspăt membru UJRP

Gazeta de Spania este un proiect jurnalistic care a demarat în septembrie 2015 şi este structurat în 10 secţiuni, după cum urmează:

1. Spania: Această rubrica este dedicată ştirilor de interes despre comunitatea românească din Spania şi a ştirilor generale

2. România: Această rubrica este cea mai amplă, această prezentând ştirile la zi din agenda publică din România. Motto-ul nostru fiind "România mai aproape de ţine" oferă acestei rubrici întâietatea în atenţia redacţională.

3. Diaspora: Ştiri despre comunităţile româneşti de oriunde, în afară graniţelor ţării şi ştiri generale

4. Juridic: Ştiri cu sfaturi utile de ordin juridic şi de interes pentru cetăţenii români

5. Editorial: Această rubrica este una deschisă, Gazeta de Spania oferind posibilitatea tuturor celor care doresc să scrie, să o  facă într-un cadru cât mai organizat. Încurajăm  tinerii jurnalişti, oferindu-le posibilitatea să scrie.

6. Interviuri: Această rubrica este una foarte importantă, prin ea oferind posibilitatea unor tineri (sau mai puţin tineri)  talentaţi din comunităţi Să poată să se afirme, să îşi prezinte lucrările. De asemenea avem interviuri ale unor oameni consacraţi.

7. Cultură: Pagină dedicată promovării talentelor româneşti în Diaspora, promovare a activităţii asociaţiilor româneşti din Spania

8. Turism: Promovarea geografică, etnologică şi turistică a României

9. Sport: Ştiri din Sport

10. Utile: Pagină utilă prin care prezentăm diverse sfaturi utile, mai ales din domeniul IT

”Toate eforturile noastre canalizate în susţinerea acestui proiect au ca obiectiv principal păstrarea şi afirmarea identităţii culturale a românilor, promovarea României şi a valorilor comunităţilor româneşti, păstrarea unor mai bune legături cu ţara a românilor care au domiciliul sau reşedinţa în străinătate şi apărarea  intereselor românilor din afara graniţelor, mai ales în contextual actual, în care câteva milioane de români trăiesc şi muncesc în afară graniţelor ţării.

Oferim o mare atenţie interviurilor şi promovării românilor care au poveşti de succes ce pot fi folosiţi ca motoare de promovare a comunităţii. De asemenea, tinerii au un loc special în pagina noastră.

Am pornit în această aventură jurnalistică pentru a putea să venim în sprijinul românilor de oriunde în a păstra contact cu ţara. Ştirile, interviurile, campaniile umanitare, editorialele şi alte materiale care sunt centrate în a oferi informaţie corectă şi a promova imaginea românilor şi a României peste hotare.

Ne bucurăm deja de un număr constant de cititori, care crește constant. Am început să devenim un vector de informare prin seriozitate şi ştiri bine documentate. Este un proces ce durează dar atunci când faci ceva cu pasiune, orice neajuns cade pe locul 2.

Le mulţumesc mult tuturor celor ce ne citesc, celor cu care colaborăm şi le promitem că vom deveni pe fiecare zi mai buni.

Este o mare onoare pentru noi adeziunea la UJRP, fiind totuşi colaboratori încă de la început.”

Redacţia: Șerbu Cătălin, Cocioran Marinică

SITE WEB:  www.gazetadespania.es

FACEBOOK:Gazeta de Spania

E-MAIL: redactia@gazetadespania.es 

publicat 23.10.2017, 00:00

Cele mai citite